به گفته او اکثر اين فرشها داراي کتيبه و متعلق به طراحان و بافندگان معروف آن دوران از جمله محتشم کاشاني، ابوالقاسم کرماني، علي کرماني، فرصت شيرازي، حسن شاهرخي، ميرزا آقا امامي، عبدالرحيم شورشي، محمد ابن جعفر، ارچنگ و .... است.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري گفت: در بين فرشهاي يادشده کتيبههايي همچون «فرمايش آقا محمد رضا خان حاکم يزد در سال 1330 هجري قمري از فرماندهان بختياري و از سران مشروطيت» و يا «سفارش شهاب السلطنه بختياري» و نيز «فرمايش سهام السلطنه از خوانين ايل بختياري» و نظير آن وجود دارد که اين امر گواهي بر ميزان ارزش و اعتبار آثار اهدايي به شمار ميرود.
«لاريجاني» افزود: تصاوير برخي از سران آن دوران همچون احمد شاه قاجار و تزار روس، طرح فرشي خاصي بر گرفته از گوبلن متعلق به ناصرالدين شاه و يا طرح اقتباسي از اثر بافته شده در اواخر قرن16 ميلادي از جمله آثار شاخص مجموعه اهدايي است.
به گفته اين مقام مسؤول نقوش فرشها در قالب، لچک ترنج شاه عباسي، سراسري افشان، محرابي، صور انساني، حيواني و نباتي در ابعاد گوناگون با رجشمارهاي بالاتر از 60 رج از ديگر ويژگيهاي اين فرشها محسوب ميشود.
«لاريجاني» اين مجموعه را حاصل 30 سال دقت، زحمت و پيگيري مجدانه و صرف وقت، هزينههاي گزاف و سفرهاي مکرر «ملول» عنوان کرد و اظهار داشت: اين امر جز با ارادت خالصانه و عشقورزي به هنر فاخر فرش ايراني ميسر نميشود
به گفته مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان تهران به منظور ارج نهادن به سنت ارزشمند هبه و قدرداني از استاد ملول قرار است ضمن تخصيص جايگاه ويژه جهت عرضه دايمي آثار اهدايي او در موزه فرش مراسم تجليل از اين شخصيت فرهنگي با برگزاري نمايشگاهي از آثار ياد شده در آينده نزديک برگزار شود.
انتهای پیام/